Υλικά:

🔸️50γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης

🔸️50γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

🔸️60γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

🔸️60γρ. Κακάο χωρίς ζάχαρη

🔸️1κ.γ baking powder

🔸️1/2 κ.γ αλάτι

🔸️1πρέζα κανέλα

🔸️3μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες

🔸️60γρ. Βούτυρο ξηρών καρπών (εγώ έβαλα αμυγδαλοβούτυρο)

🔸️60ml ελαιόλαδο

🔸️1αυγό

🔸️100γρ. Μέλι

🔸️1κ.γ στέβια

🔸️1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

🔸️60γρ. Κουβερτούρα ή σοκολάτα 70% κακάο

Εκτέλεση:

1️⃣Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking, το αλάτι και τη κανέλα και ανακατεύουμε με σύρμα

2️⃣χτυπάμε τις μπανάνες σε ένα μούλτι και τις τοποθετούμε σε ένα άλλο μπολ στο οποίο προσθέτουμε και το βούτυρο ξηρών καρπών αλλά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.

3️⃣προσθέτουμε το αυγό, το μέλι, τη στέβια και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.

4️⃣ενώνουμε τα δύο μπολ και ανακατεύουμε ενώ προσθέτουμε και 25γρ. Σοκολάτας

5️⃣λαδώνουμε ελαφρώς τη φόρμα των cupcakes και προσθέτουμε το μίγμα. Τοποθετούμε πάνω από το κάθε κεκάκι μικρά κομμάτια σοκολάτας (σύνολο 35γρ.).

6️⃣Τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 170°C για περίπου 50λεπτά.

Recommended Posts