📈Σήμερα θα σου μιλήσω για τις φακες που εκτός του ότι είναι απο τα πρώτα όσπρια που καλλιεργήθηκαν φαίνεται να είναι και από τα δημοφιλέστερα καθώς η παραγωγή του φτάνει τους 4.5 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

🔸️Οι ίδιες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες προσδίδοντας κορεσμό, πρόληψη της δυσκοιλιότητας και μείωση της χοληστερόλης.
🔸️Επισης έχουν αξιοσημείωτη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ενώ ταυτόχρονα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα λίπους.
🔸️τέλος είναι πλούσιες σε μη αιμικό σίδηρο, φολικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος B.

Tip time ⏰
✅ Συνδύασε ρύζι ή ψωμί με τις φακές καθώς από εκείνες λείπει το αμινοξύ μεθειονίνη που έχουν αυτά τα τρόφιμα. Δεν είναι ανάγκη να τα καταναλώσεις στο ίδιο γεύμα αλλά εμένα μου αρέσει και περισσότερο το φακόρυζο να σου πω την αλήθεια🤤
✅Πρόσθεσε λεμόνι, καρότο ή πιπεριά στο φαγητό για να αυξήσεις την απορρόφηση του σιδήρου🍋

Εγώ έκανα φακές με:
1️⃣καστανό ρύζι
2️⃣σάλτσα ντομάτας
3️⃣μανιτάρια, πιπεριές, καρότο

Recommended Posts