Υλικά:
🔸️1 μελιτζάνα
🔸️2 κολοκυθάκια
🔸️6-7 μανιτάρια
🔸️2 καρότα
🔸️2 πιπεριές
🔸️1/2 φλιτζ. Πράσο
🔸️φρέσκια ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός
🔸️πιπέρι καγιέν και μαύρο
🔸️αλάτι
🔸️καπνιστή πάπρικα
🔸️~3κ.σ ελαιόλαδο
🔸️1κυβο μανιταριών (προαιρετικά)
🔸️50γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
🔸️50γρ. Βρώμη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια, ενώ το καρότο και το κολοκύθι τα περνάμε από το τρίφτη.
Σοτάρουμε ένα ένα τα λαχανικά σε αντικολλητικο τηγάνι με ελαχιστο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι και 1 κύβο μανιταριών.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ
Σε αυτό το μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και τα ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 10 λεπτά, έτσι ώστε να κρυώσει το μίγμα.
Το βγάζουμε, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά και έτοιμα τα μπιφτέκια
Tip time: άλειψε τα χέρια σου με λίγο ελαιόλαδο για να πλασεις πιο εύκολα τα μπιφτέκια.
Νηστίσιμο, πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό. Δοκίμασε το