Αυτό το φαγητό το λάτρεψα από την αρχή και κάτι μου λέει ότι θα το αγαπήσεις και εσύ 😉
Υλικά🛒 (1πιρέξ)
🔸️1/2 πακέτο λαζάνια
🔸️~750γρ. Σπανάκι
🔸️500γρ. Γιαούρτι 2%
🔸️1/2 φλιτζ. Γάλα 1,5%
🔸️1κρεμμύδι
🔸️4μανιτάρια
🔸️σάλτσα ντομάτας
🔸️3κ.σ κεφαλοτύρι ή διατροφική μαγιά
🔸️σκόνη σκόρδου, καπνιστή πάπρικα, κύβος λαχανικών, πιπέρι, βασιλικός, θυμάρι
🔸️3κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο κρασί. Έπειτα τοποθετούμε το σπανάκι, λίγο νερό και τη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν. Τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά, το πιπέρι κτλ., τα 150γρ. Γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Για την sauce:
Τοποθετούμε σε ένα μπολ 350γρ. Γιαούρτι, το γάλα, πολύ λίγη σάλτσα από αυτή που βραζει, το κεφαλοτύρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.
Tip time ⏰ Πρόσθεσε λίγο σάλτσα στο πιρέξ πριν τοποθετήσεις τα λαζάνια για να μη κολλήσουν.