Τα γεμιστά είναι αναμφίβολα το καλοκαιρινό φαγητό που έχει κατακτήσει μια θέση σχεδόν σε κάθε ελληνικό τραπέζι
Τι θα έλεγες να το δοκιμάσεις και λίγο διαφορετικά;
Εκτέλεση:Έκοψα το επάνω μέρος από 5 τομάτες και 3μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
έβαλα το εσωτερικό από τις τομάτες στο μπλέντερ μαζί με 1κρεμμύδι και τα χτύπησα
σε ένα τηγάνι πρόσθεσα 1μελιτζάνα σε κυβάκια (την οποία είχα μουλιάσει 30′ σε νερό με αλάτι), 1κολοκυθάκι και 1κ.σ ελαιόλαδο
αφού μαλάκωσαν πρόσθεσα 3μανιτάρια σε κυβάκια, τη σάλτσα τομάτας με το κρεμμύδι που είχα χτυπήσει και λίγη ακόμα συσκευασμένη σάλτσα ντομάτας
Πρόσθεσα 1φλιτζ. Πλιγούρι, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, μαϊντανό, βασιλικό, θυμάρι, σκόνη σκόρδου και 2κ.σ ελαιόλαδο ακόμα
Μόλις πήραν μια βράση έβαλα το μίγμα στις τομάτες και τις πιπεριές, περιεχησα και λίγο στο πιρέξ με λίγο ακόμα νερό και τα έβαλα στο φούρνο στους 180°C για 1ώρα.
Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό:
πλούσιο σε φυτικές ίνες, σημαντικές για την υγεία του εντέρου και τον κορεσμό μας