Υπηρεσίες - Vasias nutristories Skip to content

Οι
υπηρεσίες μας

Απώλεια και διατήρηση βάρους

 Στο vasias_nutristories θα μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας και να αγαπήσετε το σώμα σας μέσω της διατροφής. Ο δικός μας στόχος είναι να πετύχετε μια ισορροπημένη σχέση με τη τροφή χωρίς στερήσεις. Θα ανακαλύψουμε μαζί τις ανάγκες σας, θα σας εκπαιδεύσουμε στους σωστούς συνδυασμούς των τροφίμων και θα σας καθοδηγήσουμε στην παρασκευή γευστικών, εύκολων και υγιεινών συνταγών.

Αύξηση και διατήρηση βάρους

Η αύξηση βάρους δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Με σωστή καθοδήγηση, κατάλληλους συνδυασμούς, συνεργασία και σταδιακή επανένταξη κάποιων τροφίμων εάν χρειάζεται μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχετε θέσει.

Διαταραχές πρόσληψης τροφής

Εάν εσείς ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο πάσχετε από κάποια διατροφική διαταραχή όπως η ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, ορθορεξία, αδηφαγική διαταραχή ή σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας η ανάγκη να επισκεφθείτε έναν ειδικό ψυχολόγο και διατροφολόγο είναι ζωτικής σημασίας. Στο Vasia’s nutristories η εξειδικευμένη διαιτολόγος στις ψυχογενείς διατροφικές διαταραχές Βάσια Καραμπάση θα σας βοηθήσει, θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα και θα σας στηρίξει στο ταξίδι σας προς την θεραπεία.

Διατροφή στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό

Οι διαιτητικές ανάγκες μιας γυναίκας κατά την προσπάθεια σύλληψης, την κύηση αλλά και το θηλασμό είναι αυξημένες. Η σωστή και ισορροπημένη σίτιση της μητέρας είναι ιδιαίτερα σημαντική για εκείνη αλλά και για την υγεία του εμβρύου καθώς το ίδιο τρέφεται μέσω της μητέρας. Μέσω της σωστής διατροφής και της κατάλληλης αύξησης βάρους της μητέρας μπορούν να αποφευχθούν ασθένειες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη αλλά και να υπάρξει σωστή διαχείριση των εμετών, ναυτιών κ.α.

Αθλητική διατροφή

 Είτε είστε ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας αθλητής η σωστή διατροφική καθοδήγηση θα σας βοηθήσει να πετύχετε το κατάλληλο σωματικό βάρος αλλά και τη σύσταση σώματος που επιθυμείτε. Επίσης, η απόδοση αλλά και η αποκατάσταση του σώματός σας κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση αντίστοιχα εξαρτώνται άμεσα από την διατροφή που ακολουθείτε. Στο Vasia’s nutristories θα καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους που επιθυμείτε χωρίς υπερβολές και στερήσεις.

Κλινική διατροφή

 Στο Vasia’s nutristories από την πρώτη κιόλας συνεδρία αξιολογούμε τις εξετάσεις του ασθενούς (πχ αιματολογικές, βιοχημικές) πάντα με την σύμφωνη γνώμη του θεράπον ιατρού, ενώ συζητάμε και καταγράφουμε ήδη υπάρχουσες παθήσεις του ατόμου. Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω αλλά και τις διαιτητικές συνήθειες του ασθενούς αναλαμβάνουμε τη διατροφική αντιμετώπιση κλινικών καταστάσεων όπως είναι οι παθήσεις του θυροειδούς, η υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία και οι διάφορες γαστρεντερικές διαταραχές (πχ σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου).

Παιδική διατροφή

Τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας σε Ελλάδα και εξωτερικό αυξάνονται συνεχώς καθιστώντας την διατροφική παρέμβαση αναγκαία. Από την βρεφική ηλικία ακόμα τα παιδιά «χτίζουν» τις συνήθειες που πιθανόν να συνεχίσουν ως ενήλικες. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να εκπαιδεύομε τους γονείς αλλά και τα παιδιά σε ένα ισορροπημένο τρόπο διατροφής που θα γίνει θεμέλιο για υγιή σώματα.

Μετρήσεις

Δύο άνθρωποι με τα ίδια ακριβώς κιλά και ύψος είναι δυνατόν να έχουν άκρως διαφορετική σύσταση σώματος. Για αυτό το λόγο πέρα από τις μετρήσεις βάρους, ύψους και Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) στο γραφείο μας πραγματοποιούνται σωματομετρικές μετρήσεις με μεζούρα αλλά και τον αναλυτή σύστασης σώματος Bodystat 1500 touch. Ο συγκεκριμένος λιπομετρητής είναι κατάλληλος για άτομα όλων των ηλικιών αλλά και άτομα με δυσκολία κίνησης καθώς πραγματοποιείται σε ξαπλωτή θέση. Η μέθοδος ανάλυσης σύστασης σώματος που χρησιμοποιεί το γραφείο μας είναι αυτή της Βιοηλεκτρικής Εμπέδισης (BIA). Τέλος με τον συγκεκριμένο λιπομετρητή μπορούμε να λάβουμε γνώση των παρακάτω:

1. Σωματικό Βάρος (kg)
2. Ποσοστό και κιλά σωματικού λίπους
3. Ποσοστό και κιλά άλιπης μάζας
4. Ποσοστό και λίτρα νερού
5. Κιλά άλιπης- άνυδρης μάζας
6.Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός.
7.Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI).

E Diet

Ο πιεσμένος χρόνος και η απόσταση καθιστούν τις δια ζώσης συνεδρίες λίγο πιο δύσκολες. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην επίτευξη του στόχου σας.
Οι εξ’ αποστάσεως συνεδρίες μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές και να πραγματοποιούνται μέσω viber, messenger, Instagram, skype, τηλεφώνου και email.
Κατά την πρώτη συνεδρία λαμβάνουμε το διατροφικό και ιατρικό ιστορικό σου ενώ παράλληλα συζητάμε τις συνήθειες, τη κοινωνική ζωή και τα ωράρια εργασίας σου έτσι ώστε το πρόγραμμα διατροφής που θα φτιάξουμε να σας ταιριάζει απόλυτα.
Οι μετρήσεις γίνονται στο σπίτι με την δική σας ζυγαριά ενώ παράλληλα σας δείχνουμε το σωστό τρόπο να πραγματοποιήσετε μετρήσεις με μεζούρα.

Test DNA

Μία πολύ σημαντική ενότητα στην επιστήμη της διατροφής είναι η «διατροφογενετική». Η διατροφογενετική είναι η επιστήμη που εξετάζει την επίδραση της γενετικής ποικιλομορφίας στη διατροφική απάντηση. Μέσω λοιπόν των γονιδίων μας μπορούμε να λάβουμε πληροφορίες όπως αυτή της προδιάθεσης για αύξηση βάρους ή για την καρδιομεταβολική μας υγεία. Έτσι οι διαιτολόγοι- διατροφολόγοι μπορούμε να σας βοηθήσουμε κατάλληλα και απολύτως εξατομικευμένα να βελτιώσετε την υγεία σας.

From our customers

Donec elit libero, sodales nec, volutpat a, suscipit non, turpis. Vestibulum rutrum, mi nec elementum vehicula, eros quam gravida nisl, id fringilla neque ante vel mi. Ut non enim eleifend felis pretium feugiat.

Φόρμα επικοινωνίας