Για εμάς - Vasias nutristories Skip to content

Βάσια Καραμπάση, Διαιτόλογος - Διατροφολόγος. Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία

Όλα ξεκίνησαν στο γυμνάσιο με την κλασική ερώτηση των γονιών μου «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Ήταν τότε που ξεκίνησαν οι πολύωρες συζητήσεις και η ατελείωτη εξερεύνηση γύρω από τον κόσμο της διατροφής. Καθοριστικό ρόλο είχε παίξει και η ενασχόληση μου με τον χορό! Αυτό ήταν! Το «μικρόβιο» της διατροφής μπήκε μέσα μου και κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα!
Σπούδασα Διατροφή και Διαιτολογία (BSc Dietetics) στο Queen Margaret University του Εδιμβούργου από όπου και αποφοίτησα το 2019 πρώτη σε βαθμολογία από το τμήμα μου «First class». Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έκανα πρακτική σε δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το «ΑΧΕΠΑ» και το «424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο». Επίσης, έλαβα γνώσεις ως ασκούμενη στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Αναγέννηση» και είχα τη χαρά από νεαρή ηλικία να δω πώς λειτουργεί ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας με την εποπτεία εξειδικευμένου διαιτολόγου σημαντικά περιστατικά. Ταυτόχρονα συμμετείχα σε ενημερωτικές ημερίδες γύρω από τη διατροφή νηπίων και ηλικιωμένων. Η ερευνητική μου εργασία διεξήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» με τίτλο «Σύσταση Σώματος και Διατροφικός Κίνδυνος σε Ασθενείς πριν από Θωρακο-Καρδιοχειρουργική Επέμβαση».
Το 2020 ολοκλήρωσα την μετεκπαίδευση μου στον τομέα των Ψυχογενών Διατροφικών Διαταραχών και Παχυσαρκίας μέσω του National Centre for Eating Disorders, Greece.
Έχω παρακολουθήσει συνέδρια και σεμινάρια που σχετίζονται με τη διατροφή, την ιατρική ή την ψυχολογία, ενώ έχω υπάρξει ομιλήτρια σε Πανελλήνια και Παγκόσμια συνέδρια.
Από τον Ιανουάριο του 2022 διατηρώ το διαιτολογικό μου γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου εκεί έχω την ευκαιρία να σας συναντήσω από κοντά και να συνεργαστούμε παρέα για να πετύχουμε τον οποιοδήποτε στόχο έχετε θέσει ή γιατί όχι να τον ανακαλύψουμε μαζί.

 

Gallery

@nutritionist